Partners voor jeugd

Partners voor de jeugd
Terug

Irene Schimmel treedt toe tot Raad van Toezicht Partners voor Jeugd.

Irene Schimmel-Verschuur is vanaf 1 april ons nieuwe lid in de Raad van Toezicht van Partners voor Jeugd. Zij is voorgedragen door de medezeggenschapsraden van de organisatie. Zij is werkzaam als voorzitter van de Raad van Bestuur van kinderopvangorganisatie TintelTuin en heeft in het verleden ook in een leidinggevende functie gewerkt bij Bureau Jeugdzorg Agglomeratie Amsterdam (nu Jeugdbescherming Amsterdam).

Haar interesse voor de hulp aan kinderen en jongeren is een rode draad in haar carrière. Zeker voor degenen die het moeilijker hebben vanwege een beperking of een moeilijke thuissituatie. In haar rol als toezichthouder zal ze deelnemen aan de financiële commissie, waar ze zich zal concentreren op de bedrijfsvoering van Partners voor Jeugd.

De aanwijzing van de Inspectie voor WSS JB&JR is beëindigd

In februari en juni berichtten we al over de aanwijzing van de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (inspectie) aan de William Schrikker Jeugdbescherming & Jeugdreclassering (WSS JB&JR). We vinden het belangrijk informatie te delen over de voortgang van het verbetertraject.

Positief oordeel van de inspectie

In de aanwijzing van de inspectie stond dat WSS JB&JR niet consistent genoeg geweest is in het vastleggen van de wijze waarop zij haar werk doet. Daar zijn we het mee eens. In de afgelopen periode hebben wij alle gegevens van kinderen met een jeugdbeschermingsmaatregel nagekeken. En als dat nodig was, zijn herstelacties gedaan. Daarnaast hebben we ons kwaliteitssysteem verbeterd. En onze mogelijkheden om op kwaliteit te sturen. Inmiddels zijn we aan het einde van het verbetertraject. De inspectie heeft WSS JB&JR positief beoordeeld en de aanwijzing beëindigd. Dat betekent de inspectie ziet dat bij WSS JB&JR zicht is op de veiligheid van kinderen met een maatregel en dat WSS JB&JR veel heeft gedaan om te verbeteren. Het rapport heeft de inspectie op haar website geplaatst.

Bestuurder Pim van Uchelen is verheugd en trots: “Begin dit jaar stonden we voor de uitdaging om iedere individuele jeugdbeschermingsmaatregel onder de loep te nemen. Met als doel volledig zicht op de veiligheid te krijgen en dit ook goed vast te leggen en te borgen. Een enorme operatie voor ons hele team. Wij hebben daarbij heel veel van onze mensen gevraagd. Ik ben hen dan ook heel dankbaar. En ik ben blij dat de inspectie heeft gezien hoeveel tijd en energie er in is gestoken. En welke fantastische kwaliteitsslag er gemaakt is. Het is prachtig dat we het jaar kunnen afsluiten met deze erkenning en dit resultaat, in het belang van “onze” kinderen!”

De veiligheid van onze cliënten heeft altijd prioriteit. We spannen ons tot het uiterste in om er voor te zorgen dat alle kinderen die aan onze zorg zijn toevertrouwd veilig kunnen opgroeien.


2019: kleine winst over dit jaar, maar operationeel enig verlies

De jaarrekening van 2019 is goedgekeurd door de Raad van Toezicht en de accountants hebben een goedkeurende verklaring afgegeven. Het positieve nieuws is dat we in 2019 zwarte cijfers laten zien onderaan de streep. We hebben met zijn allen een netto winst behaald van €559.718 waarmee we onze reserves hebben kunnen verhogen. Ook is onze totale omzet gestegen, van 116,35 miljoen euro in 2018 naar 124,56 miljoen euro in 2019. 

Onze eigen doelstellingen hebben we echter niet gehaald. We hadden voor 2019 de target gezet om ons vermogen op te bouwen met 1%. Dat werd uiteindelijk 0,5%. Ook draaiden we operationeel verlies in 2019. Door enkele incidentele posten die in ons voordeel uitvielen eindigden we echter toch nog in de plus. Ander positief nieuws is dat onze liquiditeit en solvabiliteit goed en ruim boven de norm zijn. We hebben een gezonde basis we de afgelopen jaren opgebouwd en dit zorgt ervoor dat we een toekomstig minder jaar kunnen opvangen. Kortom, we zijn financieel gezond.

Download hier de jaarcijfers: https://www.partnersvoorjeugd.nl/Jaarverslagen

​​2020

Dit jaar is een uitzonderlijk jaar, in het licht van het Coronavirus. Onder moeilijke omstandigheden zetten wij ons werk voort in het belang van kinderen en gezinnen, en daar ben ik trots op. Hoe dat financieel voor dit hele kalenderjaar zal uitpakken is nog onzeker. Maar voor zover we dat nu kunnen overzien zal 2020 in financieel opzicht ook een (licht) positief jaar worden. 

Pim van Uchelen,

Voorzitter Raad van Bestuur Partners voor Jeugd

Partners voor Jeugd krijgt 1.000 flessen hand desinfectant

René Flux van UTB Oils heeft maandag 6 juli als donatie 1.000 flessen hand desinfectant aan Partners voor Jeugd gegeven. Een welkome steunbetuiging aan het werk in de jeugdzorg. De flessen zijn door Pim van Uchelen in ontvangst genomen en om onze gulle donateur te bedanken, zorgden wij voor taart.

​Inspiratie voor donatie

Eigenaar van de organisatie, dhr. Edward Uittenbogaard raakte enige tijd geleden in gesprek met zijn zakelijk partner Paul Janssen (ook partner van Natalie Janssen, gebiedsmanager William Schrikker Stichting) over het werk van de jeugd- en pleegzorgwerkers. Over hoe belangrijk het voor ons werk is om voldoende beschermingsmiddelen te hebben. En hoe vervelend de schaarste is. Geïnspireerd door dit gesprek wou de heer Uittenbogaard ons helpen met een schenking in de vorm van 1.000 flessen hand desinfectant.

UTB Oils is nationaal en internationaal actief in de distributie en leveranties van o.a. brandstoffen, smeermiddelen, smeervetten, koelvloeistoffen/antivries en op maat gesneden hoogwaardige olieproducten. Door de coronacrisis is het bedrijf in de markt van de hand ontsmetting gesprongen en heeft het onder eigen merk hand desinfectant gemaakt.

​​De hand desinfectant is vloeibaarder dan de desinfectiemiddelen die je in de supermarkt kan kopen. Na onderzoek bleek dat een stof die meer vloeibaar is, beter de handen desinfecteert. Dit blijkt ook uit de praktijk in de ziekenhuizen. De flesjes worden gegeven aan de pleegzorgwerkers en jeugdzorgwerkers van Partners voor Jeugd voor als zij op huisbezoek gaan. 

Bestuursvoorzitter Pim van Uchelen samen René Flux van UTB Oils en William Schrikker-gebiedsmanager Natalie Janssen.

VOORTGANG AANWIJZING INSPECTIE EN CERTIFICAAT KMI

In februari berichtten we al over de aanwijzing van de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) aan de William Schrikker Jeugdbescherming & Jeugdreclassering. We vinden het belangrijk informatie te delen over de voortgang van het verbetertraject. En over het certificaat van het KMI.

Positieve tussentijdse beoordeling IGJ

In de aanwijzing staat dat wij onvoldoende consistent zijn geweest in het vastleggen van de wijze waarop wij ons werk uitvoeren. Daar zijn we het mee eens. In de afgelopen periode hebben wij tal van cliëntdossiers getoetst en herstelacties uitgevoerd. Daarnaast zijn wij ons kwaliteitsmanagementsysteem aan het verbeteren en daarmee onze interne sturingsmogelijkheden. Inmiddels zijn we halverwege het verbetertraject en heeft de IGJ in haar tussentijdse evaluatie een positief oordeel gegeven over de resultaten van het eerste deel. De formele bevindingen zal de IGJ eind juni op haar website plaatsen. Het realiseren van het vervolg zien wij dan ook met vertrouwen tegemoet.

Overbruggingscertificaat KMI

Tegelijkertijd bevinden we ons in het hercertificeringstraject met het Keurmerkinstituut (KMI) omdat het huidige certificaat op 6 juni jl. is verlopen. Het KMI heeft het traject vanwege corona niet tijdig af kunnen ronden en heeft laten weten dat zij ons op basis van hun bevindingen een ‘overbruggingscertificaat’ toekent. Over uiterlijk zes maanden verwachten we de reguliere certificering af te kunnen ronden. Aan de hand van de eerste bevindingen gaan wij ook voor het KMI aan de slag om onze kwaliteit verder te verbeteren.

Wij vinden het belangrijk om te benadrukken dat de veiligheid van onze cliënten altijd prioriteit heeft. We spannen ons tot het uiterste in om er voor te zorgen dat alle kinderen die aan onze zorg zijn toevertrouwd, veilig kunnen opgroeien.

Mariël Visbeen nieuwe bestuurder bij PVJ.

Op 15 augustus start Mariëll Visbeen als lid van de Raad van Bestuur van Partners voor Jeugd. Een overstap van het onderwijs naar de jeugdzorg. De afgelopen vier jaar was Mariëll bestuurslid bij het ROC TOP in Amsterdam. Dit ROC staat bekend om het bieden van kleinschalig, gepersonaliseerd en praktijkgericht onderwijs in co-creatie met het lokale bedrijfsleven. Met name kwetsbare jongeren die extra begeleiding nodig hebben vinden een plek bij dit ROC. Voor haar bestuursfunctie was Mariëll directielid van de Gemeente Haarlemmermeer met als aandachtspunt bedrijfsvoering en sociaal domein.
De combinatie van deze werkervaring geven een goede basis voor het werk bij Partners voor Jeugd. 

Mariëll over haar komst naar PVJ: "Het voelt heel erg alsof hier allemaal dingen bij elkaar komen. Gedurende mijn werkzame leven heb ik altijd een bijzondere interesse gehad voor mensen die klem waren komen te zitten. Of het nu kinderen, jongeren of volwassenen waren. Iedereen kent de verhalen van de mensen die op een of andere manier tussen de wal en het schip zijn geraakt. Je kunt daar het systeem de schuld van geven maar veel interessanter is om te kijken hoe je de cirkel kan doorbreken. In het werk van Partners voor Jeugd is dat natuurlijk aan de orde van de dag. Als bestuurder heb ik er zin in om vanuit mijn rol een bijdrage te leveren aan het doorbreken van cirkels. Waarbij we vooral de veiligheid van het kind nooit uit het oog mogen verliezen."

© Rob van der Voort fotografie / ROC TOP
 

Lieke van Lith (29) heeft door Corona haar sollicitatieprocedure digitaal moeten voortzetten. Hoe ging het haar af?

'’Vlak voor de Corona maatregelen heb ik gesolliciteerd. Het eerste gesprek heb ik dan ook nog gevoerd op het hoofdkantoor, op 13 maart. Op dat moment was het al wel zo dat we geen handen mochten schudden.
Daarna had ik nog twee gesprekken via Teams. Door mijn leeftijd weet ik natuurlijk ook wel goed hoe het digitale landschap werkt maar ik kan me voorstellen dat mensen vanaf een bepaalde leeftijd het wel spannend vinden om alles online te moeten doen."

Lees hier het hele interview.

Pim van Uchelen nieuwe voorzitter Raad van Bestuur

Vanaf 1 juli zal Pim van Uchelen de rol van voorzitter van de Raad van Bestuur van Partners voor Jeugd op zich nemen. Op dat moment zal de huidige voorzitter, Erik Heijdelberg, met pensioen gaan.

“Partners voor Jeugd staat er vijf jaar na de transitie van de jeugdzorg bedrijfsmatig gezond voor. Dat is ook in deze bijzondere tijd met Corona een geruststellende gedachte. Het geeft voor mij een goede basis om het stokje van Erik Heijdelberg over te nemen. De gebundelde kennis binnen Partners voor Jeugd, van gezinsvormen tot jeugdbescherming en -reclassering, maakt dat we ons op veel gebieden sterk kunnen maken voor de veiligheid van kwetsbare kinderen in Nederland. Daar verder aan bouwen, de kwaliteit goed borgen en het kind centraal blijven stellen zie ik als de missie die voor ons ligt. Ik kijk er naar uit om daar mijn steentje als voorzitter van de Raad van Bestuur aan bij te dragen.”

Pim van Uchelen is op dit moment al lid van de Raad van Bestuur. Voor deze functie zal een nieuw lid geworven worden.

 

Voorzitter van de Raad van Bestuur Partners voor Jeugd met pensioen

De voorzitter van de Raad van Bestuur, Erik Heijdelberg, verlaat Partners voor Jeugd begin juni van dit jaar. Hij heeft inmiddels al de pensioengerechtigde leeftijd bereikt en heeft te kennen gegeven na een zeer intensief dienstverband van 7 jaar te willen stoppen met zijn werk als voorzitter. Erik is in 2013 bij de toenmalige William Schrikker Groep (zoals Partners voor Jeugd tot 2017 heette) begonnen en heeft zich jarenlang ingespannen om kwalitatieve verbeteringen door te voeren en de organisatie te moderniseren. Nu vindt hij het tijd om het stokje door te geven aan een opvolger. Het zoeken naar die opvolger is per direct gestart.
 

Pieternel Hummelen toegetreden tot Raad van Toezicht Partners voor Jeugd

Op 1 december is Pieternel Hummelen toegetreden tot de Raad van Toezicht van Partners voor Jeugd. Partners voor Jeugd is een samenwerkingsverband van William Schrikker en De Jeugd- & Gezinsbeschermers, actief in de jeugdbescherming, jeugdreclassering en pleegzorg. Mevrouw Hummelen is momenteel werkzaam als bestuurder van het Albert Schweitzer ziekenhuis in Dordrecht en heeft veel ervaring binnen de financiële kolom in de zorgsector. Haar aandachtsgebied binnen de Raad van Toezicht zal zich dan ook voornamelijk op bedrijfsvoering en financiën toespitsen. Daarnaast is mevrouw Hummelen reeds toezichthouder bij Spine & Joint Centre in Rotterdam en HOZO in Hillegom.

Pieternel Hummelen over Partners voor Jeugd: “Bijzonder om vanuit deze rol als toezichthouder een bijdrage te mogen leveren aan de zorg en ondersteuning voor het kwetsbare kind in onze samenleving "

Harriet Poot nieuwe directeur Jeugdbescherming & Jeugdreclassering bij William Schrikker Stichting

In februari 2020 zal Harriet Poot toetreden tot het directieteam van de William Schrikker Stichting Jeugdbescherming & Jeugdreclassering. Het directieteam is daarmee dan weer op volle sterkte. Zij zal de clusters Amsterdam en Zuid-Holland gaan leiden. Harriet heeft ruime ervaring als leidinggevende in de zorg. Recent als directeur van De Opvoedpoli en daarvoor als manager bij Altrecht Aventurijn.

Ze gaat natuurlijk snel met iedereen kennis maken maar in aanloop geeft ze alvast het volgende mee:

“De rode draad gedurende mijn loopbaan in de gezondheidszorg is mijn gedrevenheid om van betekenis te kunnen zijn in het leven van kwetsbare kinderen, jongeren en gezinnen. Als professional werkte ik met hersenbeschadigde jeugdigen, volwassenen en hun dierbaren. Als leidinggevende ben ik in de afgelopen jaren werkzaam geweest in de (ortho) forensische psychiatrie en specialistische jeugdhulp.

De doelgroep van de William Schrikker is bijzonder complex, niet in de laatste plaats door de aanwezigheid van een verstandelijke beperking of chronische ziekte. Ik kijk er naar uit om samen met collega’s en ketenpartners voor deze kwetsbare doelgroep het verschil te kunnen maken in mijn rol als directeur.”

Nieuws

Partners voor Jeugd en gemeente Amsterdam wisselen kennis uit over toegang armoedevoorzieningen voor kwetsbare gezinnen.

Amsterdam 5 september 2019 -  Vanmiddag heeft wethouder Onderwijs, Armoede en Inburgering, Marjolein Moorman, een bezoek gebracht aan Partners voor Jeugd om kennis uit te wisselen over de toegang tot armoedevoorzieningen voor kwetsbare gezinnen. Daarnaast overhandigde de wethouder de eerste 3 van totaal 150 laptops aan minimagezinnen die via Stichting Leergeld beschikbaar zijn gesteld door Partners voor Jeugd in het kader van het duurzaamheidsprogramma van de gemeente.

Tijdens het bezoek van wethouder Moorman hebben een aantal jeugd- en pleegzorgwerkers van Partners voor Jeugd hun ervaringen gedeeld met de wethouder over de problemen waar de kwetsbare gezinnen die zij ondersteunen tegenaan lopen in de toegang tot inkomensondersteunende maatregelen vanuit de gemeente. Partners voor Jeugd is een belangrijke partner van de gemeente op het gebied van Jeugdzorg. De gezinnen die de jeugdzorgwerkers van Partners voor Jeugd ondersteunen leven vaak onder de armoedegrens. Dit komt doordat er in een groot deel van deze gezinnen sprake is van licht verstandelijke beperking bij de ouders en/of het kind. Door dit lagere IQ  is er verhoogd risico op andere problemen zoals verslaving of armoede.

Ter ondersteuning van minimagezinnen met schoolgaande kinderen stelt Partners voor Jeugd in de regio van Amsterdam 150 laptops beschikbaar aan Stichting Leergeld Amsterdam binnen het Social Return on Investment programma van de gemeente. Tijdens haar bezoek heeft wethouder Moorman de eerste 3 gezinnen een laptop overhandigd.  

Wethouder Moorman: “Deze actie betekent veel voor kinderen uit huishoudens met een smalle beurs en het is een voorbeeld van de solidariteit die geworteld is in ons Amsterdamse DNA.  We zijn ook  erg blij dat Partners voor Jeugd vandaag hun ervaring heeft gedeeld over hoe we gezinnen die het moeilijke hebben beter kunnen helpen, zodat alle Amsterdammers gelijke kansen krijgen.”

Erik Heijdelberg, Voorzitter Raad van Bestuur van Partners voor Jeugd: “Onze jeugd- en pleegzorgwerkers zetten zich iedere dag in voor de veiligheid van kinderen en komen vaak in contact met kwetsbare gezinnen. We zijn blij dat we vandaag de problemen omtrent armoede die wij tegenkomen in ons dagelijks werk hebben kunnen delen met wethouder Moorman.”

 

Nieuws

Pleegouders William Schrikker geven 7,4 in tevredenheidsonderzoek

William Schrikker Pleegzorg krijgt een 7,4 van de pleegouders van William Schrikker. Dat blijkt uit het onderzoek (de P-toets) dat is uitgevoerd in opdracht van WSP en de Pleegouderraad. Uit dit onderzoek blijkt ook dat een kwart van de pleegouders al meer dan 15 jaar pleegouder bij ons is. 
Aan het onderzoek deden in toaal meer dan 480 pleegouders mee die gezamenlijk 782 pleegkinderen geplaatst hebben gekregen via WSP.

Uit de resultaten van de P-toets blijkt ook dat 70% van de pleegkinderen direct contact hebben met hun biologische ouders. Daarnaast is het aandeel vrijwillige plaatsingen sinds 2015 met 7,7% toegenomen en in 2018 meer dan 18%. Zie onderstaand filmpje voor de belangrijkste resultaten.

 

Elke twee jaar vragen we aan onze pleegouders wat zij vinden van ons als organisatie. De vragen gingen onder andere over de begeleiding, zaken waar pleegouders trots op en tevreden over zijn, welke dingen niet goed gaan en beter kunnen. Ook begin dit jaar is de toets weer afgenomen namens WSP en de Pleegouderraad (POR) door KennisBureau ter Meulen.

Klik hier voor meer achtergrondinformatie.
 

Pim Croiset van Uchelen nieuwe bestuurder bij Partners voor Jeugd

Op 15 augustus zal de heer Pim Croiset van Uchelen starten als lid van de Raad van Bestuur bij Partners voor Jeugd. Partners voor Jeugd is een samenwerkingsverband van William Schrikker en De Jeugd- & Gezinsbeschermers, actief in de jeugdbescherming, jeugdreclassering en pleegzorg. Pim Croiset van Uchelen is nu nog werkzaam bij het Openbaar Ministerie als concerndirecteur financiën en control. Met de komst van Pim eindigt het interim lidmaatschap van de RvB van Vincent Schouten.
De heer Croiset van Uchelen over zijn benoeming: "Ik heb bijna 20 jaar ervaring als vrijwilliger in de jeugdzorg en kijk er enorm naar uit om nu ook als bestuurder de belangen van kinderen en gezinnen te behartigen, samen met alle mensen die bij Partners voor Jeugd werkzaam zijn."

 

Tanja Ineke toegetreden tot de Raad van Toezicht van Partners voor Jeugd

Sinds 1 juli is Tanja Ineke toetgetreden tot de Raad van Toezicht van Partners voor Jeugd. Partners voor Jeugd is een samenwerkingsverband van William Schrikker en De Jeugd- & Gezinsbeschermers, actief in de jeugdbescherming, jeugdreclassering en pleegzorg. Mevrouw Ineke is benoemd op voordracht van de medezeggenschap van de organisatie. Zij volgt Roel van Gurp op die onlangs is beëdigd als lid van de Eerste Kamer.

Tanja Ineke heeft ruime ervaring in de zorg- en welzijnssector onder andere als bestuurder bij Libertas Leiden en directeur van Bureau Voor Betere Zorg (VBZ). Daarnaast is zij tussen 2012 en 2018 het gezicht geweest van COC Nederland.

Tanja Ineke over Partners voor Jeugd: "Niet alleen als bestuurder maar ook als pleegmoeder van twee pleegkinderen weet ik hoe belangrijk en complex het werk van een jeugdzorg- of pleegzorgwerker kan zijn. Ik kijk er naar uit om in de rol van toezichthouder de dynamische ontwikkelingen in de sector te volgen en bij te dragen aan goede zorg en ondersteuning van de kinderen en hun ouders."

Partners voor Jeugd is een initiatief van gecertificeerde instellingen William Schrikker en de Stichting De Jeugd- en Gezinsbeschermers.

Algemene Inkoopvoorwaarden Partners voor Jeugd

Over ons

KvK-nummers

Contactinformatie

Partners voor Jeugd
Postbus 12685
1100 AR Amsterdam

Cookiebeleid

Privacy

© Partners voor Jeugd 2019

William Schrikker De Jeugd en Gezinsbeschermers