Partners voor jeugd

Terug

Lieke van Lith (29) heeft door Corona haar sollicitatieprocedure digitaal moeten voortzetten. Hoe ging het haar af?

‘’Vlak voor de Corona maatregelen heb ik gesolliciteerd. Het eerste gesprek heb ik dan ook nog gevoerd op het hoofdkantoor, op 13 maart. Op dat moment was het al wel zo dat we geen handen mochten schudden.
Daarna had ik nog twee gesprekken via Teams. Door mijn leeftijd weet ik natuurlijk ook wel goed hoe het digitale landschap werkt maar ik kan me voorstellen dat mensen vanaf een bepaalde leeftijd het wel spannend vinden om alles online te moeten doen.

Tijdens mijn tweede en derde gesprek heb ik wel even goed nagedacht over waar ik moest gaan zitten in mijn huis. Ik keek wel even twee keer of het geen chaos was op de achtergrond en dat ik niet met tegenlicht zat. Het was vooral heel vreemd omdat ik voor het moment dat ik mijn tweede gesprek had, zelf gewoon met mijn huidige werk bezig was. Dat moest ik toen aan de kant leggen en me mentaal even voorbereiden op het gesprek terwijl ik op dezelfde plek en achter dezelfde laptop zat. Normaal heb je een hele andere aanloop naar zo’n gesprek. Je reist er naartoe, je meld je aan, je moet even wachten, iemand komt je halen en dan begint het. Heel anders dan zoals het nu ging.

De veilige en vertrouwde omgeving, mijn eigen huis, maakte niet dat ik minder zenuwachtig was! Ik had nog steeds een beetje spanning.  Ik hoopte namelijk ook dat de verbinding in orde zou zijn en dat we elkaar goed konden verstaan. Gelukkig was dit het geval.

Hoe het nu verder gaat is als volgt: we hebben afgesproken dat we een weekje voordat ik begin weer even contact opneem met elkaar en dat we dan even kijken hoe de situatie eruit ziet. Of dat ik al naar kantoor mag komen of toch vanuit huis moet werken. We kijken de situatie dan even aan, we hebben nu nog geen concrete afspraken gemaakt voor mijn startdatum.

Ik heb er zin in en kijk er wel naar uit dat ik mijn collega’s, zodra het mag, in het echt kan zien.’’